Milo Coffee Roasters KAWA ZIARNISTA Brazil + Peru - ŚWIEŻO PALONA - 100% ARABICA
Wystaw opinię o produkcie
Kawa Brazylia Santos + Peru Grade 1
Ceny podane bez kosztów dostawy.
Ceny podane bez kosztów dostawy.
Wybierz wariant produktu:
Poszczególne warianty mogą różnić się ceną
Obowiązkowe pola oznaczone są symbolem - *
Kod produktu: 5904100091539_20250304205219
Opis
Rainha do Brasil + Reina del Perú (dwupak)
Jeśli nie możesz się zdecydować, może spróbujesz obu?
Królowa Brazylii
Brazylijska kawa Santos charakteryzuje się łagodnym, gładkim i lekko słodkim smakiem. Ma nuty orzechów, czekolady i subtelną cytrusową kwasowość. Smak jest dobrze zrównoważony, co czyni ją znakomitym wyborem do codziennego picia.
Ziarna są zazwyczaj przetwarzane metodą suchą (naturalną), w której owoce kawy są suszone na słońcu przed ekstrakcją ziaren. Ta metoda nadaje kawie lekko owocowy i słodki smak.
To nasz faworyt na intensywny początek dnia, bez znaczenia, czy przyrządzisz ją samą czy z mlekiem.
Niezależnie od tego w jaki sposób ją zaparzysz, zawsze zachwyci Cię swoim smakiem.
Dla naszej kawy stosujemy średnie palenie, ponieważ wydobywa ono naturalną słodycz ziaren i zrównoważoną kwasowość.
Kawa, którą otrzymasz będzie palona na trzy dni przed jej doręczeniem. Dzięki temu wszystkie ukryte w niej aromaty i smak zostaną uwolnione.
KRAJ POCHODZENIA: BRAZYLIA
ODMIANA: CATUAI, MUNDO NOVO
OBRÓBKA: NATURALNA
WYSOKOŚĆ UPRAWY: 800-1200 m n.p.m.
PUNKTY SCA: 81
PROFIL SMAKOWY: CZEKOLADA, ORZECH
AROMAT: SŁODKI
KWASOWOŚĆ: NISKA
PROFIL PALENIA: ŚREDNI
Królowa Peru
To świetny wybór dla tych, którzy cenią sobie dobrze zbalansowaną filiżankę kawy z szeregiem subtelnych smaków. Niezależnie od tego w jaki sposób ją zaparzysz, zachwyci Cię doznaniami. Ma średnie body z lekką kwasowością. Nuty smakowe obejmują orzechowe, czekoladowe i owocowe tony.
Dzięki idealnym warunkom do uprawy kawy w tym kraju Peruwiańska kawa jest znana ze swojej wysokiej jakości i wyjątkowego profilu smakowego. Grade 1 to najwyższa klasyfikacja jakości peruwiańskiej kawy. Oznacza to, że ziarna kawy są najwyższej jakości, o stałym rozmiarze i kształcie.
Ta kawa to nasz faworyt na poranną filiżankę małej czarnej bez cukru, za to po południu w towarzystwie mleka smakuje równie doskonale.
Naszą kawę palimy w stopniu średnim, aby wydobyć z niej najlepsze walory smaku i aromatu.
Kawa, którą otrzymasz będzie palona na trzy dni przed jej doręczeniem. Dzięki temu wszystkie ukryte w niej aromaty i smak zostaną uwolnione.
KRAJ POCHODZENIA: PERU
REGION: CHANCHAMAYO
ODMIANA: CATURRA, TYPICA, PACHE, BOURBON
OBRÓBKA: MOKRA, NATURLNA
WYSOKOŚĆ UPRAWY: 1200-1800 m n.p.m.
PUNKTY SCA: 83
PROFIL SMAKOWY: CZEKOLADA, OWOCE, ORZECHY
AROMAT: KWIATOWY
KWASOWOŚĆ: ŚREDNIA
PROFIL PALENIA: ŚREDNI
SPOSÓB PARZENIA: KAWIARKA, EKSPRES, FRENCH PRESS I KAŻDY INNY MOŻLIWY :)
WITAJ W NASZEJ PALARNI
Pomyśl, co lubisz w życiu robić i zacznij to robić :)
Nas pasjonuje kawa na każdym etapie jej tworzenia, od plantacji do filiżanki. W pięknych słowach moglibyśmy nazwać się rzemieślnikami smaku, ale my po prostu tak jak Wy lubimy napić się znakomitej kawy. Pewnego Dnia przyszedł taki moment, kiedy postanowiliśmy podzielić się tym z całym światem :)
Ta krótka historia sprowadza nas do tego miejsca, a to dopiero początek drogi...
Krótko o naszych ziarnach
Każdego dnia w palarni stawiamy kolejny krok, aby wydobyć niuanse nut czekoladowych, cytrusowych, kwiatowych lub orzechowych podtekstów w Waszej filiżance.
Naszym konsultantem nie jest żaden włoski arcymistrz, jednak w paczce od nas otrzymasz pasję i serce do sztuki palenia kawy. Setki rozmów o kawie, tysiące filiżanek w towarzystwie i każda sugestia dały efekt, z którego jesteśmy niesamowicie dumni.
Ile jest odmian kawy i sposobów parzenia, tyle jest smaków, a i to także należałoby pomnożyć przez liczbę miłośników tego wyjątkowego napoju.
Może nasza kawa jest właśnie dla Ciebie?
Jesteśmy niewielką palarnią z wielką misją.
Odkryj z nami sztukę palenia kawy speciality i podnieś swój rytuał kawowy do czegoś naprawdę niezwykłego.
Opinie
Jeśli dodałeś/-aś recenzję, a nie pojawiłą się na liście, być może oczekuje na moderację.